Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clafoutis

24. 3. 2016

 

(francouzská bublanina)

 

125 g cukru krupice

80 g hladké mouky

4 vejce + 2 žloutky

50 ml mléka

70 ml smetany ke šlehání

1 prášek do pečiva

(1 lžíce kakaa - nemusí být)

50 g nastrouhané čokolády (dala jsem bílou)

třešně

 

Omyté třešně rozložíme na menší plech. Zvlášť v míse smícháme sypké ingredience (cukr, mouka,kakao, prášek do pečiva) a postupně přidáme vejce a žloutky, mléko, smetanu a dobře promícháme. Těsto nalijeme na třešně a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Pečeme 35 - 40 minut na 180 °C .

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

clafoutis.jpg