Broskvové řezy
1 listové těsto
250 g měkkého tvarohu
250 g šlehačky
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
1 broskvový kompot (420 g)
1 a ½ sáčku želatinového ztužovače
Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na velkost plechu, potřeme vejcem a upečeme 10 minut na 225°C. Broskve pokrájíme. Vyšleháme tvaroh s cukrem, šlehačkou a zakysanou smetanou. Ztužovač a 150 ml kompotové šťávy šleháme asi půl minuty, po lžících přidáváme tvarohovou hmotu a vymícháme, nakonec přidáme broskve. Tuto hmotu natřeme na upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, zlehka přimáčkneme.Dáme ztuhnout do ledničky Před podáváním pokrájíme a pocukrujeme.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz