Broskvové himaláje
Na 1. těsto:
1 prášek do pečiva
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek vlažného mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
kapka rumu
Na 2. těsto:
2 tvarohy
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový pudink
2 vejce
1 hrnek mléka
ovoce (broskve, nektarinky...)
Na první těsto vyšleháme celé vejce s cukrem, přidáme olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko, zakápneme rumem kvůli vůni. Na druhé těsto smícháme všechny ingredience v řídké těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme polovinu prvního těsto, zalijeme celým druhým těstem a poklademe kousky ovoce. Nakonec nalijeme zbytek prvního těsta. Pečeme při 150 °C asi hodinu. Zkoušíme špejlí, zda je upečeno...
Zdroj: www.mimibazar.cz