Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční ptáčci

2. 4. 2010

 

 

20 g čerstvého droždí

500 g hladké mouky

70 g cukru krupice

250 ml vlažného mléka

špetka soli

100 g másla

2 žloutky

 

Z mléka, lžíce cukru a mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, rozpuštěné máslo, sůl, žloutky a vzešlý kvásek a zpracujeme těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě. Zpracujeme různé tvary (děti se minimálně na hodinu zabaví - což je velkým přínosem pro nás matky), sypeme makem a zdobíme rozinkami. Tvary pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potíráme žloutkem a pečeme asi 20 minut na 150 °C.

 

Zdroj: Apetit 4/2010

 

anicciny_velikonocni_potvurky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

velikonocni_ptacci.jpg