Skalický trdelník
Na těsto:
250 ml mléka
2 lžíce rum
3 lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
3 žloutky
400 g polohrubé mouky
8 lžic cukru
1 balení sušeného droždí
Na potření těsta:
1 rozšlehaný bílek
Na posypání těsta:
200 g nasekaných vlašských ořechů
cukr
vanilkový cukr
Těsto můžeme připravit v pekárně na program Příprava těsta nebo ručně smícháme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vrch těsta bílkem a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme při 180 °C asi 25 minut. Ještě teplý trdelník posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Sypat můžeme místo ořechů jen cukrem se skořicí, kakaem, mandlemi.....
Zdroj: www.mimibazar.cz