Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybízová klasika

20. 3. 2016

 

 

500 g polohrubé mouky

75 g krupicového cukru

75 g změklého másla + trochu na vymazání formy

2 žloutky + vejce na potření okrajů koláče

25 g droždí

250 ml mléka

citrónová kůra

1 lžička soli

500 g červeného rybízu

250 g polotučného tvarohu v kostce

1 vejce

2 lžíce krupicového cukru

140 g hrubé mouky

100 g másla

100 g krupicového cukru

rybíz (červený, černý, maliny, borůvky...)

 

Z poloviny mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek a smícháme s moukou, cukrem, žloutky, máslem, kůrou, solí a zbytkem mléka. Necháme až 2 hodiny vykynout. Těsto rozdělíme na dva vymazané plechy a roztáhneme ho do krajů rukama. Tvaroh smícháme s cukrem (můžeme trochu zředit mlékem) a naplníme do cukrářských sáčků. Na těsto střídavě  děláme asi 3 centimetrové pruhy rybízu a pruh tvarohu. Z mouky, másla a cukru uděláme drobenku  a posypeme rybízové pruhy. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme  na 170°C  asi 20 minut.

 

Zdroj: Apetit

 

rybizova_klasika_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

rybizova_klasika_2.jpg