Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meruňková srdíčka

19. 2. 2010

 

Na těsto:

350 ml meruňkového kefíru (nebo 300 ml kefíru + 3 meruňky + 3 lžíce cukru = rozmixovat)

1 žloutek

50 g rozpuštěného másla

60 g cukru

300 g polohrubé mouky

230 g hladké mouky

špetka soli

1/2 čerstvých nebo 2 lžičky sušených kvasnic

 

Glazura:

meruňková zavařenina (asi polovina menší zavařovací skleničky)

rum (dle chuti)

 

Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. (nemáme - li pekárnu, zaděláme ručně) Po vykynutí těsta vytvarujeme srdíčka a necháme na plechu potaženým pečícím papírem dokynout (asi 20 minut) Meruňkovou marmeládu zahřejeme a vlijeme do ní rum. Touto směsí potřeme nakynutá srdíčka a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 - 20 minut. Během pečení srdíčka ještě jednou potřeme.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

merunkova_srdicka.jpg