Jdi na obsah Jdi na menu
 


Makové šneky

15. 10. 2012

 

400 g polohrubé mouky

½  kvasnic

200 ml vlažného mléka

40 g cukru

70 g změklého másla

¼ lžičky soli

nádivka:

200g mletého maku

400 ml mléka

cukr dle chuti

skořice

2 lžíce povidel

kousek nastrouhaného perníku

 

Zaděláme kynuté těsto klasickým způsobem nebo necháme za nás pracovat pekárnu. Než nám těsto dostatečně vykyne připravíme si nádivku: Mléko přivedeme k varu, vsypeme umletý mák a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme cukrem, skořicí, povidli a perníkem.

Těsto vyválíme na dva pláty, potřeme náplní, zamotáme do závinu a nakrájíme na asi 5 cm kousky, uprostřed válečku zmáčkneme tupou částí nože, potřeme vejcem a pečeme při

180 °C dozlatova.

 

sneky.jpg