Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynuté buchty z majolky

11. 7. 2010

 

400 g hladké mouky

1 kostka droždí

200 ml mléka

3 lžíce cukru

100 ml majonézy

2 žloutky

špetka soli

 

Z mléka, droždí, lžičky cukru a mouky necháme vzejít kvásek. Všechny suroviny včetně kvásku pořádně promícháme a přikryté utěrkou necháme na teplém místě hodinu kynout. Z vykynutého těsta odkrajujeme lžíci malé bochánky a plníme tvarohovou nebo povidlovou náplní (dobré jsou plněné jahodami a cukrem, zkrátka každý podle své chuti). Buchty klademe na vymazaný plech a pořádně je ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme na 190 °C dozlatova.

Díky majonéze jsou buchty krásně vláčné a nadýchané což můžu potvrdit. Co potvrdit nemůžu je prý fakt, že buchty jsou výborné i další den... U nás byly pryč hned...:-)

 

Zdroj: Pošli recept! 5/2010

 

kynute_buchty_z_majolky.jpg