Kynuté buchty z majolky
400 g hladké mouky
1 kostka droždí
200 ml mléka
3 lžíce cukru
100 ml majonézy
2 žloutky
špetka soli
Z mléka, droždí, lžičky cukru a mouky necháme vzejít kvásek. Všechny suroviny včetně kvásku pořádně promícháme a přikryté utěrkou necháme na teplém místě hodinu kynout. Z vykynutého těsta odkrajujeme lžíci malé bochánky a plníme tvarohovou nebo povidlovou náplní (dobré jsou plněné jahodami a cukrem, zkrátka každý podle své chuti). Buchty klademe na vymazaný plech a pořádně je ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme na 190 °C dozlatova.
Díky majonéze jsou buchty krásně vláčné a nadýchané což můžu potvrdit. Co potvrdit nemůžu je prý fakt, že buchty jsou výborné i další den... U nás byly pryč hned...:-)
Zdroj: Pošli recept! 5/2010