Jdi na obsah Jdi na menu
 


Františky

20. 3. 2016

 

400 g polohrubé mouky

½  kvasnic

200 ml vlažného mléka

40 g cukru

70 g změklého másla

¼ lžičky soli

2  lžičky skořice

Náplň:

100 g másla

70 g cukru

1 lžíce skořice

 

Z mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Smícháme s ostatními surovinami na těsto a zpracujeme. Necháme 20 minut kynout. Připravíme náplň smícháním změklého másla, cukru krupice a skořice. Těsto vyválíme na velikost asi 30 x 70 cm a potřeme náplní. Z delší strany srolujeme roládu , nakrájíme na plátky asi 5 cm tlusté, střed každého stlačíme rukojetí nože. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut dokynout. Potřeme vejcem a upečeme 225°C asi 12 minut.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

frantisky.jpg