Jdi na obsah Jdi na menu
 


Donuty

24. 4. 2015

 

500 g polohrubé mouky

300 ml mléka

2 lžíce rozpuštěného másla

2 žloutky

2 lžíce cukru krupice

1 kostka droždí

1 lžíce rumu

špetka soli

 

Z mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí zaděláme kvásek. Všechny ostatní suroviny smícháme i s kváskem a necháme na teplém místě vykynout. Vyválíme na plát o tloušťce a si 1 cm a vykrajujeme donuty. Necháme krátce vykynout a smažíme na vrstvě oleje dozlatovou ze dvou stran. Po usmažení namáčíme v rozpuštěné čokoládě nebo citronové, rumové či ovocné polevě. Ovocná poleva: cukr moučku, marmeládu a trochu mléka rozmícháme na hustší konzistenci. Po namočení do polevy sypeme cukrovými ozdobami.

 

donuty.jpg