Jdi na obsah Jdi na menu
 


České buchty

20. 3. 2016

 

½ kg mouky hladké

40 g droždí

150 g másla

2 žloutky

50 g cukru

250 ml mléka

2 lžíce citrónové šťávy

1 vanilkový cukr

kůra z 1 citrónu

špetka soli

100 g másla na vymazání pekáče

 

Zaděláme kvásek z 1 lžíce cukru, mouky, kvasnic a trochy vlažného mléka. Smícháme hotový kvásek se zbytkem cukru, mouky, vajíčky, rozpuštěným máslem, citronem, vanilkou a solí, na závěr vlijeme vlažné mléko, zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Z těsta utvoříme a naplníme buchty a řádně je vyválíme na plechu kde jsme rozpustili máslo. Troubu rozehřejeme na 180 °C a buchty necháme ještě ¼ hodiny kynout. Poté je pomastíme a vložíme do trouby. Po 5 minutách teplotu snížíme o 20 °C a ½ hodiny pečeme.

 

Zdroj:  Apetit

 

ceske_buchty2.jpg