Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohový dort s ovocnou želatinou

20. 3. 2016

 

Na těsto:

1 žloutek

kůra z 1 citrónu

150 g mouky hladké

100 g hery

špetka soli

 

Na náplň:

2 vejce

1 bílek

225 g cukru moučky

1 vanilkový cukr

šťáva z 1 citrónu

500 g tvarohu

300 g šlehačky

2 želatiny

600 g ovoce

250 ml višňové šťávy

2 lžíce solamylu

3 lžíce mandlových lupínků

 

Zpracujeme těsto a necháme ½ hodiny odpočnout v lednici. Těsto vyválíme a vyložíme do vymazané dortové formy a několikrát je propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě asi 15 minut. Po upečení dáme vychladnout.Ušleháme žloutky, 175 g cukru, vanilkový cukr a vmícháme citrónovou šťávu a tvaroh. Nakonec přimícháme rozpuštěnou želatinu. Chladíme asi 30 minut. Ušleháme smetanu a bílky a vmícháme do tvarohového krému. Tuto směs vlijeme na vychladlý korpus a dáme na hodinu chladit. Povaříme ovoce, šťávu, 50 g cukru a solamyl a po zchladnutí přidáme rozpuštěnou želatinu. Tvarohový krém potřeme ovocným želé a necháme 2 hodiny tuhnout. Hotový dort posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme šlehačkou.