Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třepací dort

23. 11. 2011

 

Na korpus:

2 vejce

80 g cukru krupice

2 lžíce oleje

1 lžička vanilkové tresti

80 g hladké mouky

 

Na náplň:

500 ml smetany ke šlehání

2 malé plechovky mandarinkového kompotu

2 pudinky za studena Creme Olé (vanilkové)

 

Na na ozdobu:

broskve

želatinu

 

Na korpus vyšleháme vejce s cukrem, přimícháme tresť, olej a mouku. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 180 °C dorůžova. Do uzavíratelné mísy vlijeme smetanu, celé plechovky s mandarinkami i šťávou a vsypeme pudinky, nádobu uzavřeme a protřepeme. Namažeme na vychladlý korpus , ozdobíme nakrájenými broskvemi a zalijeme želatinou připravenou dle návodu. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

trepaci_dort.jpg