Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slaný dort

17. 10. 2011

 

Na korpus:

800 g hladké mouky

4 dcl vlažné vody

0,8 dcl mléka

2 lžičky soli

2 lžičky kmínu

2 lžíce octa

4 dkg droždí

 

Na 1.pomazánku:

250g tvarou

2 lžíce majonézy

sůl, pepř

česnek dle chuti

 

Na 2.pomazánku:

2 pomazánkové másla

1 sklenička tresky ála losos

150 g taveného sýra

 

Dále:

2 vejce uvařená natvrdo

1 zelená paprika

salámy, sýry a zelenina na ozdobu

 

Všechny přísady na korpus smícháme a necháme 30 minut kynout. Pak překlopíme do vymazané a vysypané dortové formy a ještě 20 minut dáme kynout. Pak potřeme těsto vodou se solí a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Po 20 minutách znovu potřeme vodou se solí. Až chléb zezlátne, je hotový.

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty. Připravíme pomazánky smícháním všech surovin. Spodní plát potřeme tvarohovou pomazánkou, posypeme kostičkami pokrájené zelené papriky a přikryjeme další vrstvou pomazánky. Přiložíme druhou část korpusu, potřeme lososovou pomazánkou, poklademe kolečky vajec a přikryjeme vrstvou pomazánky. Přiklopíme poslední část korpusu, lehce stlačíme a celý dort potřeme zbytky pomazánek. Na boky přilepíme plátky sýra a povrch ozdobíme zelenou a salámy.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

slany_dort.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

slany_dort2.jpg