Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paříž podle Rybičky

7. 4. 2014

 

Na náplň:

2 šlehačky 40 % tuku

1 šlehačka 30 % tuku

300 g čokolády na vaření orion

 

Na korpus:

3 vejce

3 lžíce moučkového cukru

3 lžíce oleje

špetka soli

1 lžíce tmavého kakaa

3 lžíce polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva

 

Na krájecí polevu:

200 čokolády na vaření Orion

1 polévková lžíce másla

3 lžíce šlehačky 30 %

 

Den předem si připravíme čokoládovou šlehačku. Do hrnce nalijeme šlehačky a do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu, přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání. Dáme vychladit do druhého dne do lednice.

Na korpus si vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. pak přidáme 2 lžíce cukru a prošleháváme. Pak po jednou přidáváme žloutky a ještě jednu lžíci cukru. Nakonec přišleháme dvě lžíce oleje. Na závěr vařečkou nebo stěrkou zlehka zamícháme kakao, mouku a prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout.

Čokoládovou šlehačku vyšleháme na nejvyšší stupeň. Do uzavřené formy s korpusem rozprostřeme vyšlehaný pařížský krém a zarovnáme do roviny. Dáme na hodinu vychladit. Pak vyjmeme z formy a polijeme čokoládovou polevou.

Čokoládu na polevu dáme s 6 lžícemi vody rozpustit do vodní lázně. Na závěr přidáme máslo, jakmile se v čokoládě rozpustí, tak přilijeme šlehačku. Necháme chladnout na pokojovou teplotu.

 

Zdroj: www.urybicky.cz

 

paris.jpg