Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapučínový dort

20. 3. 2016

 

Na korpus:

280 g hladké mouky

170 g másla

50 g krupicového cukru

špetka strouhaného muškátového oříšku

špetka soli

 

Na čokoládovou vrstvu:

200 ml šlehačky

240 g hořké čokolády

50 ml rumu

 

Na tvarohovou vrstvu:

3 plnotučné tvarohy

100 g moučkového cukru

2 vanilkové cukry

40 g solamylu

2 lžíce rumu

3 lžíce espresa

1 lžíce medu

3 vejce pokojové teploty

 

Na polevu:

280 g husté zakysané smetany

40 g cukru krystalu

 

Na čokoládovou vrstvu přivedeme k varu smetanu, odstavíme, přidáme čokoládu a alkohol.Zatímco čokoláda stydne, Připravíme drobenkovou směs na podklad. Smícháme mouku,sůl, změklé máslo, cukr a muškátový oříšek.Směs nasypeme do kulaté formy o průměru 24 cm. Vymačkáme dohladka i okraje. Na korpus vylijeme vychladlou čokoládu a dáme na 30 minut do mrazáku. Rozpustíme kávu s 1 PL  horké vody, přidáme rum a med. Ušleháme tvaroh s cukry, solamylem a kávou. Vyšleháme vejce a nalijeme na čokoládovou vrstvu. Pečeme zhruba hodinu na 150 °C, vyjmeme z trouby a necháme 25 minut chladnout, rozetřeme na povrch zakysanou smetanu s cukrem a pečeme ještě 10 minut. Koláč necháme vychladnout a pak přendáme do lednice. Necháme minimálně přes noc uležet.

 

Zdroj: Apetit

 

 

kapucinovy_dort.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

kapucinovy_dort1.jpg