Dort s krémem z vaječného likéru
Na korpus:
3 vejce
1 vanilkový cukr
80 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Na náplň:
500 g tvarohu ve vaničce
150 g moučkového cukru
200 ml šlehačky
1 želatina
200 g jahod
Likérová náplň:
200 ml vaječného likéru
1/2 balíčku želatiny
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku s kakaem. Rozetřeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 35 minut.Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Želatinu připravíme dle návodu a vlijeme do tvarohové náplně. Část jahod nakrájíme na poloviny a rozložíme je po obvodu formy, nalijeme polovinu náplně, na povrch rozložíme zbylé jahody a rozetřeme druhou polovinu náplně. Dáme zatuhnout do lednice. Vaječný likér zahřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu, pak vmícháme zakysanou smetanu a cukr. Vlijeme na tvarohovou vrstvu a necháme pořádně zatuhnout. Dozdobíme.
Zdroj: Rytmus života