Čokoládový dort
Na korpus:
225 g změklého másla
225 g cukru krupice
4 vejce
225 g hladké mouky
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Na náplň:
1 šlehačka
1 tvaroh
1 ztužovač šlehačky
2 vanilkové cukry
(ovoce: banán, jahody...)
Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a cukrem a přišleháme celá vejce a nakrájené máslo. Vlijeme do dvou vymazaných forme a pečeme asi 25 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, tvaroh vyšleháme s cukrem a lehce vmícháme tuhou šlehačku. Korpus lehce potřeme šlehačkovým krémem, rozložíme ovoce a znovu naneseme krém. Přiklopíme druhým korpusem, opět potřeme zbytkem krému a polijeme čokoládou (např. rozpuštěnými ledovými kaštany - cca 3 kusy).
Zdroj: Apetit 12/2006