Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový dort s tvarohem

18. 3. 2016

 

Na těsto:

100 g mouky polohrubé

50 g másla

40 g cukru moučky

1 žloutek

špetka soli

 

Na náplň:

6 plátků želatiny (2 balíčky)

120 g bílé čokolády

120 g hořké čokolády

500 g tvarohu tučného

100 g cukru

150 ml mléka

375 ml šlehačky

 

Spojíme suroviny na těsto a dáme na 30 minut do chladničky. Těsto vyložíme do vymaštěné dortové formy a pečeme 10 – 15 minut na 200 °C. Želatinu necháme nabobtnat, oba druhy čokolády rozpustíme odděleně ve vodní lázni.Tvaroh ušleháme, vmícháme cukr a mléko. Želatinu mírně zahřejeme. Promícháme s tvarohovou hmotou a rozdělíme na dvě části. Do každé vmícháme jeden druh rozpuštěné čokolády. Ušleháme smetanu a opět rozdělíme do dvou krémů. Korpus potřeme bílým krémem a navrch opatrně rozetřeme tmavý krém. Dort chladíme alespoň tři hodiny, potom opatrně vyjmeme z formy a ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.