Rybí filé v zelenině
800 g filé
citrónová šťáva
5 brambor
4 mrkve
200 g šlehačky
1/8 l mléka
3 vejce
sůl, pepř, muškátový ořech
3 lžíce strouhaného výra
1 cuketa
petrželka
Filé zakapeme citrónem. Mrkev a brambory nakrájíme na tenké plátky a střídavě poklademe dno vymazané zapékací mísy. Uprostřed po délce necháme prohlubeň pro filé. Pak rozkvedláme 2 vejce se šlehačkou a mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Touto směsí zalijeme zeleninu v misce a , zasypeme sýrem a pečeme 25 minut ve vyhřáté troubě. Cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Z bílku zbylého vejce ušleháme tuhý sníh, kterým potřeme osolené filé. Poklademe plátky cukety jako šupinami a vložíme do misky k zelenině, potřeme žloutkem a dopékáme ještě 20 minut.