Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí filé v zelenině

13. 3. 2016

800 g filé

citrónová šťáva

5 brambor

4 mrkve

200 g šlehačky

1/8 l mléka

3 vejce

sůl, pepř, muškátový ořech

3 lžíce strouhaného výra

1 cuketa

petrželka

 

Filé zakapeme citrónem. Mrkev a brambory nakrájíme na tenké plátky a střídavě poklademe dno vymazané zapékací mísy. Uprostřed po délce necháme prohlubeň pro filé. Pak rozkvedláme 2 vejce se šlehačkou a mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Touto směsí zalijeme zeleninu v misce a , zasypeme sýrem a pečeme 25 minut ve vyhřáté troubě. Cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Z bílku zbylého vejce ušleháme tuhý sníh, kterým potřeme osolené filé. Poklademe plátky cukety jako šupinami a vložíme do misky k zelenině, potřeme žloutkem a dopékáme ještě 20 minut.