Pangasius ze Švédska
500 g ryby
6 brambor
2 mrkve
1/2 pórku
2 zakysané smetany
pažitka, kopr
20 dkg tvrdého sýra
koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo
Pekáč vymažeme máslem, brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, naskládáme je do pekáčku a posolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek nakrájený na kolečka a mrkev nastrouhanou nahrubo. Dáme na brambory. Rybu posypeme kořením na ryby, kmínem a dáme do pekáčku. Pečeme na 200°C 15 minut.
Připravíme omáčku ze smetany, hrsti nasekaného kopru a hrsti nasekané pažitky, osolíme, opepříme. Vlijeme na předpečenou rybu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 40 minut.