Ryba ve sladkokyselé kari omáčce
3 lžíce červené kari pasty
1 velká cibule
1 červená paprika
400 ml kokosového mléka
hrst sušených meruněk
700 g filetů bělomasé ryby
sůl, pepř
Sušené meruňky namočíme do vlažné vody a po chvíli nakrájíme na tenké plátky. Kari pastu dáme do kastrolku, rozehřejeme ji, přihodíme cibuli rozpůlenou a nakrájenou na plátky. Opékáme asi tři minuty. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a smažíme další dvě minuty. Přilijeme kokosové mléko, sušené meruňky a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a mírně povaříme zhruba pět minut. Vložíme kousky nakrájené ryby a vše povaříme asi 10 minut.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.