Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryba ve sladkokyselé kari omáčce

2. 3. 2015

3 lžíce červené kari pasty

1 velká cibule

1 červená paprika

400 ml kokosového mléka

 hrst sušených meruněk

700 g filetů bělomasé ryby

sůl, pepř

 

Sušené meruňky namočíme do vlažné vody a po chvíli nakrájíme na tenké plátky. Kari pastu dáme do kastrolku, rozehřejeme ji, přihodíme cibuli rozpůlenou a nakrájenou na plátky. Opékáme asi tři minuty. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a smažíme další dvě minuty. Přilijeme kokosové mléko, sušené meruňky a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a mírně povaříme zhruba pět minut. Vložíme kousky nakrájené ryby a vše povaříme asi 10 minut.

Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.

 

ryba_ve_sladkokysele_omacce.jpg