Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý karotkový chléb

12. 5. 2012

 

350g hladké mouky

150g celozrnné mouky

150g karotky

hrst jader vlašských ořechů

1 lžička soli

1 lžička jedlé sody

300 ml hustého jogurtu

125 ml polotučného mléka

 

Smícháme mouky, sůl a sodu, pak přidáme nastrouhanou karotku, nasekané ořechy a jogurt. Promícháme a přiléváme mléko, aby zadělané těsto bylo měkké a lepkavé. Na pomoučeném vále vytvarujeme lehce zploštělý bochánek. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, nahoru uděláme několik zářezů a pečeme asi 30 minut při 230 °C. Dobře upečený chleba zní na poklep dutě.

 

Zdroj: Apetit 5/2012

 

mrkvovoorechovy_chleb.jpg