Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paštika z kuřecích jater

4. 3. 2016

 

 

400 g kuřecích jater

150 g másla + 50 g na závěrečné zalití

1 stroužek česneku

1 cibule

1/2 lžičky koření pěti vůní

1/2 lžičky tymiánu

2 lžíce smetany na šlehání

sůl, pepř

 

Játra omyjeme a nakrájíme. Na části másla opečeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek asi dvě minuty. Přidáme koření pěti vůní a tymián a asi minutu necháme na másle rozvonět, pak přidáme játra a opékáme dohněda ( při zmáčknutí musí zůstat pružná, uvnitř růžová, ale nesmí být syrová). Rozmixujeme na pastu a přidáme zbytek másla, smetanu, ochutíme pepřem a solí. Kdo má rád paštiku jemnější může ji prolisovat přes sítko. Dáme do misky a přelijeme 50 g rozpuštěného másla. Necháme zatuhnout v lednici.

Neměla jsem kuřecí, tak jsem zkusila z krůtích. Jak nemusím paštiky, tak tahle je delikatesní :-)

 

Zdroj: Apetit

 

pastika_z_kurecich_jater.jpg