Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajinský boršč

1. 3. 2016

 

500 g hovězího masa

150 g kořenové zeleniny

2 červené řepy

4 lžíce rajského protlaku

2 stroužky česneku, 1 bobkový list, oce, pepř, sůl

200 ml zakysané smetany

40 g oleje, 20 g hladké mouky

3 brambory

150 g zelí

2 rajčata

 

Maso uvaříme ve 2 litrech vody a soli. Na pánvi na polovině oleje 5 minut opékáme řepu a kořenovou zeleninu, přidáme protlak a po chvíli vše přesuneme do vývaru. Ze zbytku oleje a mouky uděláme jíšku a vmícháme do polévky, přidáme brambory, zelí, koření a rajčata. Vaříme ¼ hodiny. Na závěr dochutíme česnekem, octem a solí. Podáváme se zakysanou smetanou.

 

Zdroj : Apetit