Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvová polévka s pomerančem

30. 10. 2013

 

7 větších mrkví

1 cibule

50 g másla

šťáva z jednoho citronu

1 litr zeleninového vývaru

5 cm čerstvého zázvoru

šťáva z jednoho pomeranče

1 lžička cukru krystalu

zakysaná smetana k podávání

 

Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli na drobno. Na rozpuštěném másle osmahneme cibuli a až zezlátne přidáme mrkev. Zakápneme šťávou z citronu a chvíli opékáme, zalijeme vývarem a prohřejeme, přidáme kolečka zázvoru a 20 minut povaříme, po změknutí mrkev rozmixujeme. Přimícháme pomerančovou šťávu a cukr a 5 minut prohřejeme. Při podávání zdobíme zakysanou smetanou.

 

Zdroj: Gurmet 2/2013

 

mrkvova_polevka2.jpg