Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravská zelňačka

9. 1. 2010

 

5 středně velkých brambor

500 g uzeného masa (uzené koleno...)

500 g kysaného zelí

hrst sušených hub

400 g zakysané smetany

2 lžíce hladké mouky

sůl, pepř

1 lžíce másla

4 stroužky česneku

 

Na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Koleno vaříme asi jednu hodinu v papiňáku - obereme. Houby namočíme do teplé vody. Ve vývaru z masa vaříme lehce propláchnuté kysané zelí asi 20 minut. Přisypeme slité brambory, houby a nakrájené maso, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a vaříme dalších 20 minut. Nakonec vmícháme máslo smíchané s prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem.

 

Zdroj: Albert magazín

 

moravska_zelnacka.jpg