Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květáková polévka

1. 3. 2016

 

1 menší květák

1 větší brambora

25 g másla

1 pórek (pouze bílá část)

2 lžíce hladké mouky

muškátový oříšek, sůl, pepř

1 l zeleninového vývaru

200 ml smetany

 

2/3 květáku pokrájíme nadrobno. Pórek osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a spolu s bramborem přidáme květák. Vody jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Vaříme do poloměkka asi 10 minut. Vyjmeme celé růžičky květáku a zbytek rozmixujeme dohladka. Růžičky vrátíme zpět, ochutíme, zředíme vývarem a povaříme 5 minut. Přidáme smetanu a prohřejeme.

 

Zdroj:  Snadné vaření

 

kvetakova_polevka.jpg