Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémová česnečka

12. 12. 2010

 

1 malá cibule

5 stroužků česneku

2 menší brambory

2 lžíce másla

300 ml drůbežího nebo hovězího vývaru

400 ml mléka

sůl, pepř

100 ml šlehačky

1 lžíce olivového oleje

 

Na másle opékáme asi 2 minuty na jemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a minutku osmažíme. Nakonec vsypeme brambory nakrájené na kostky a zalijeme vývarem a mlékem. Osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Rozmixujeme, zjemníme smetanou a přivedeme k varu. Vmícháme jeden prolisovaný česnek a odstavíme. Zbývající dva stroužky nakrájíme na plátky a na olivovém oleji opečeme. Polévku podáváme s opečeným česnekem.

 

Zdroj: Apetit 1/2011

 

kremova_cesnecka.jpg