Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrachovka

28. 2. 2016

 

 

350 g předvařeného hrachu

1 kostka hovězího bujónu

1 lžíce hladké mouky

2 lžíce másla

10 dkg anglické slaniny

sůl, pepř

1 lžička sladké papriky

2 lžičky majoránky

2 stroužky česneku

 

V 1,5 l vody uvaříme hrách dle návodu na obalu. Na pánvi opražíme nasucho nakrájenou anglickou, přidáme máslo a necháme rozpustit. Přisypeme mouku a utvoříme růžovou jíšku, přidáme papriku. Nalijeme do předvařeného hrachu. Přidáme bujón, sůl, pepř a majoránku a vaříme 20 minut. Nakonec vmícháme česnek. Pokud se nám zdá polévka příliš hustá tak ji zředíme. Můžeme podávat s opraženou houskou nebo jen tak.

 

Zdroj: Apetit

 

hrachovka.jpg