Hladká ančka
2 hrsti sušených hub
5 brambor
250 ml smetany (i zakysané)
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
špetka drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
2 houbové vývary
4 rozšlehaná vejce
2 lžíce másla
1 cibule
sůl, ocet, cukr
Houby povaříme ve 1/4 litru vody asi ¼ hodiny. Přilijeme 1 ½ l bujónu, brambory, bobkový list, nové koření, pepř,sůl, kmín a přivedeme k varu a vaříme dokud brambory nezměknou. Mezitím na másle osmažíme cibuli, přilijeme k ní vejce a usmažíme. Z polévky vyndáme koření, zahustíme smetanou s moukou, přimícháme vajíčka a povaříme. Dochutíme.
Zdroj : Apetit