Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hladká ančka

28. 2. 2016

 

 

2 hrsti sušených hub

5 brambor

250 ml smetany (i zakysané)

2 bobkové listy

6 kuliček nového koření

6 kuliček pepře

špetka drceného kmínu

2 lžíce hladké mouky

2 houbové vývary

4 rozšlehaná vejce

2 lžíce másla

1 cibule

sůl, ocet, cukr

 

Houby povaříme ve 1/4 litru vody asi ¼ hodiny. Přilijeme 1 ½ l bujónu, brambory, bobkový list, nové koření, pepř,sůl, kmín a přivedeme k varu a vaříme dokud brambory nezměknou. Mezitím na másle osmažíme cibuli, přilijeme k ní vejce a usmažíme. Z polévky vyndáme koření, zahustíme smetanou s moukou, přimícháme vajíčka a povaříme. Dochutíme.

 

Zdroj : Apetit

 

hladka_ancka.jpg