Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzská cibulačka

12. 5. 2012

 

30 g másla

1 lžíce olivového oleje

8 velkých žlutých cibulí

1 lžíce tymiánových lístků

2 lžíce hladké vody

2 lžíce portského vína

2 lžíce dijonské hořčice

2 l hovězího vývaru

sůl, pepř

francouzskou bagetu

150g strouhaného ementálu

 

Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a tymián. Opékáme na mírné ohni asi 30 minut, až cibule zezlátne a změkne. Pak zasypeme moukou a smažíme 1 minutu, potom přilijeme portské víno a vaříme další minutu. Nakonec dochutíme hořčicí a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím v troubě opečeme plátky bagety. Když zezlátnou, posypeme je nastrouhaným sýrem a vrátíme na chvíli do trouby. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a do každého položíme dva sýrové tousty.

 

Zdroj: Deník Dity P.

 

francouzska_cibulacka.jpg