Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolová polévka

28. 2. 2016

 

250 g bílých fazolí

2 lžíce oleje

50 g anglické slaniny

2 cibule

2 papriky

1 lžíce hladké mouky

1 lžíce sladké papriky

1 klobása

sůl, ocet, petželka, česnek

zakysaná smetana

 

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc uležet. Uvaříme v téže vodě doměkka. Na oleji opečeme slaninu, cibuli a na kostičky nakrájenou papriku. Zasypeme moukou a zaprášíme paprikou. Přidáme fazole i s vodou. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut na mírném ohni. Přidáme klobásu, dokořeníme.

Obměny: můžeme přidat kořenovou zeleninu + koření ( bobkové listy, celý pepř a nové koření); uzené vepřové koleno ; rajčata ;  bazalku a brambory.

Můžeme použít i fazole z konzervy, které slijeme a propláchneme a taky můžeme použít konzervy fazolí a cizrny.

 

Zdroj : Apetit