Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barevná fazolová polévka

7. 1. 2012

 

4 lžíce olivového oleje

2 mrkve

1 cibule

2 stonky řapíkatého celeru

4 stroužky česneku

sůl, pepř

1 lžička oregana

6 rajčat

1 lžíce rajčatového protlaku

500 g fazolí z konzervy

100 g balkánského sýra

 

Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli, celer a česnek a osolíme a opepříme.  Smažíme na pánvi asi 8 minut, pak přidáme oloupaná a nakrájená rajčata,  protlak, oregano a podlijeme 1,25 l vody a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec do polévky vmícháme scezené a propláchnuté fazole, chvíli ještě povaříme a dochutíme. Podáváme sypané balkánským sýrem.

 

Zdroj: Albert 2/2010

 

barevna_fazolova_polevka.jpg