Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené mexické tortilly

7. 1. 2012
 

2 lžíce olivového oleje

2 červené cibule

3 nejlépe různobarevné papriky

1 chilli paprička

220 g sterilovaných rajčat

8 tortill

1 svazek čerstvého koriandru (příp.petrželky)

200 g tvrdého sýru typu čedar (měla jsem doma zbytek balkánského sýra, tak jsem namíchala půl na půl)

200 ml zakysané smetany

200 g konzervy tmavých fazolí

sůl, pepř

 

Na pánvi osmahneme cibuli, papriky a půl chilli papričky, smažíme asi 8 minut, až papriky téměř změknou, Přidáme scezená a lehce vymačkaná rajčata, část koriandru a 2 minuty povaříme. Třetinu sýra nakrájíme na kostičky a zbytek nastrouháme a smícháme se zakysanou smetanou, zbytkem chilli papričky a koriandrem. Fazole i s nálevem rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Každou tortillu potřeme fazolovou pastou a poklademe paprikovou směsí. Zarolujeme jako palačinky, přeneseme do zapékací mísy a potřeme ochucenou zakysanou smetanou. Pečeme v troubě asi 30 minut při 170 °C.

 

Zdroj: Apetit 1/2006

 

zapecene_mexicke_tortilly.jpg