Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi

2. 8. 2015

 

2 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

170 g slaniny

1chilli paprička

2 lžičky uzené papriky

čerstvé oregano

2 x 400 g konzerva rajčat

sůl, pepř

400 g konzerva fazolí

4 vejce

120 g sýra feta nebo balkánského

 

V hluboké pánvi rozehřejeme  olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli na tenké plátky doměkka. Přidáme česnek taky nakrájený na plátky a opékáme další minutu. V jiné pánvičce mezitím opečeme na kostky nakrájenou slaninu dozlatova a křupava. Přidáme opečenou slaninu k cibuli a česneku, přisypeme chilli papričku, uzenou papriku, krátce osmahneme, aby se rozvoněla, přidáme lístky oregana, rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Mírně vaříme 20 minut. Přidáme scezené fazole a vaříme dalších 10 minut. Případně dosolíme. Stáhneme plamen, do pánve rozklepneme vejce, zakryjeme poklicí a dusíme 10 - 12 minut, až jsou vejce hotová na hniličku. Stáhneme z plotny a posypeme sýrem feta.

 

Zdroj: Kuchařka Dity P. 2

 

vejce_v_rajcatove_omacce.jpg