Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
170 g slaniny
1chilli paprička
2 lžičky uzené papriky
čerstvé oregano
2 x 400 g konzerva rajčat
sůl, pepř
400 g konzerva fazolí
4 vejce
120 g sýra feta nebo balkánského
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli na tenké plátky doměkka. Přidáme česnek taky nakrájený na plátky a opékáme další minutu. V jiné pánvičce mezitím opečeme na kostky nakrájenou slaninu dozlatova a křupava. Přidáme opečenou slaninu k cibuli a česneku, přisypeme chilli papričku, uzenou papriku, krátce osmahneme, aby se rozvoněla, přidáme lístky oregana, rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Mírně vaříme 20 minut. Přidáme scezené fazole a vaříme dalších 10 minut. Případně dosolíme. Stáhneme plamen, do pánve rozklepneme vejce, zakryjeme poklicí a dusíme 10 - 12 minut, až jsou vejce hotová na hniličku. Stáhneme z plotny a posypeme sýrem feta.
Zdroj: Kuchařka Dity P. 2