Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florentský koláč

13. 2. 2011

 

1 lžíce olivového oleje

400 g čerstvého špenátu

250 g ricotty

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

400 g listového těsta

3 - 4 vejce   

sůl, pepř

 

V kastrolku rozehřejeme olej, vložíme omytý špenát a zahříváme dokud nezavadne, odstavíme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme s ricottou, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Těsto rozválíme na velikost plechu a položíme ho na pečící papír, okraje zahneme a na několika místech propícháme. Pečeme 15 minut do světledněda. Na předpečené těsto rozprostřeme špenátovou směs, uděláme 3 - 4 důlky na vejce a do každého jedno vyklepneme. Pečeme dalších 10 - 15 minut dokud bílek neztuhne.

 

Zdroj: Apetit 3/2011

 

florentsky_kolac.jpg