Kuře na paprice II
Kuře (slepice - musí se déle vařit)
mrkev, petržel, celý pepř, nové koření
cibule
olej (máslo)
sladká paprika
hladká mouka na zahuštění
smetana na vaření
ocet, cukr, sůl
Kuře opláchneme, naporcujeme (zbavíme kůže, pokud chceme mít jídlo míň tučné) a společně s kořením, solí a kořenovou zeleninou uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar z kuřete zcedíme do hrnce a kuře obereme a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme cibulku, poprášíme paprikou, krátce opečeme a posypeme moukou. Zalijeme vychladlým vývarem a povaříme, přidáme maso, smetanu a odstavíme. Mírně zchladlé (to aby se nám omáčka nezdrcla) pak ochutíme octem, cukrem a solí dle chuti.
Podáváme s knedlíky, brambory, rohlíky nebo těstovinami, tak jak má kdo rád :-)