Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná s mrkví a řapíkatým celerem

8. 10. 2014

 

2 lžíce oleje

1 cibule

150 ml  piva

2 mrkve

3 stonky řapíkatého celeru

120 g světlé bagety, rohlíku nebo toustového chleba

200 ml mléka

500 g mletého vepřového masa

500 g mletého hovězího masa

2 vejce

3 stroužky česneku

1 lžíce worcesterské omáčky

hrst nasekané petrželky

majoránka

sůl, pepř

150 g anglické slaniny (dlouhé proužky)

 

Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer doměkka (asi 5 minut). Zalijeme pivem a vaříme ještě asi 6 minut, až se tekutina téměř vyvaří. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Nakrájíme housku na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 5 minut nasáknout. Pak lehce vymačkáme a přendáme k zeleninovému základu. Přidáme maso, vejce, drcený česnek, worcester, petrželku, majoránku, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a zformujeme na něm šišku sekané. Poklademe plátky slaniny a pečeme asi 45 -55 minut dozlatova při 190 °C.

 

Zdroj: Apetit 10/2013

 

sekana_s_mrkvi_a_rapikatym_celerem.jpg