Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná s houbami

27. 9. 2013

 

olej

1 cibule

1/2 hrnku mrkve

1/2 hrnku podušených hub

150 ml červeného nebo bílého vína

120 g housky

250 ml mléka

1 kg mletého masa

2 vejce

1 lžíce worcesterové omáčky

2 lžíce sušených hříbků

1 lžíce tymiánu

sůl, pepř

(150 g sušené slaniny)

 

Sušené hříbky zalijeme vroucí vodou a po 30 minutách vymačkáme a nakrájíme.

Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a podušené houby (asi 5 minut), zalijeme vínem a vaříme 6-8 minut, až se tekutina téměř vyvaří. Necháme vychladnout

Housku nebo toustový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme asi 10 minut namočené.

V míse smícháme maso,vymačkanou housku,cibulovo-zeleninový základ, vejce, worcester, hříbky, tymián, sůl a pepř.

Na plech vyložený pečícím papírem zformujeme šišku sekané, můžeme poklást plátky slaniny a pečeme při 190 °C dozlatova asi 45-55 minut.

 

Zdroj: Apetit 10/2013

 

houbova_sekana.jpg