Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná podle Dity P.

8. 4. 2010

 

150 g anglické slaniny

2 cibule

1 kg mletého masa

2 straší rohlíky

100 ml mléka

1 vejce

sůl a pepř

5 stroužků česneku

3 lžičky tymiánu

2 lžíce majoránky

3 lžíce dijonské hořčice

 

Na potření:

3 lžíce dijonské hořčice

3 lžíce piva

2 lžíce oleje

2 lžičky sladké papriky

 

Na pánvi opečeme nakrájenou anglickou slaninu, až pustí tuk, přidáme nakrájené cibule a osmažíme do sklovata. Nakrájené rohlíky smočíme mlékem. Smícháme maso s vymačkanými rohlíky, osmaženou cibulí a anglickou a ostatními ingrediencemi. Vlhkýma rukama opracujeme do hladké šišky. Maso potřeme směsí z hořčice, oleje, piva a papriky, podlijeme vodou a pečeme na 180 °C asi hodinu. Během pečení ještě několikrát potřeme.

 

Zdroj: Magazín Albert

 

sekana_podle_dity_p.jpg