Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná pečeně po středomořsku

13. 5. 2010

 

600 g mletého masa

2 rohlíky

1 červená paprika

1 žlutá paprika

200 g balkánského sýra

1 cibule

petrželová nať

2 vejce

1 lžíce hořčice

50 g sezamového semínka

sůl, pepř, mletá paprika

2 lžíce strouhánky

1 kg brambor

4 snítky rozmarýnu

2 lžíce oleje

 

Papriky rozkrojíme napůl, vyndáme semínka a bílá žebra. Položíme řeznou stranou na pečícím papírem vyložený plech a pečeme přikryté alobalem asi 20 minut na 200 °C. Necháme vychladnout, odstraníme slupku a nakrájíme na kostičky. Sezam opražíme na suché pánvi dozlatova.

Rohlíky natrháme a zalijeme studenou vodou - necháme chvíli máčet. Smícháme maso, vymačkané rohlíky, na jemno nakrájenou cibuli, petrželku, papriku, vejce, hořčici a důkladně zpracujeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, dle potřeby zahustíme strouhánkou.

Alobal potřeme máslem a posypeme opraženými sezamovými semínky, položíme šišku sekané a zabalíme. Pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme brambory - oloupeme a nakrájíme je na klínky, osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou, posypeme také lístky rozmarýnu. Brambory rozložíme kolem sekané a pečeme dalších 25 minut, pak vyndáme z trouby, alobal rozevřeme, roztáhneme do stran, aby zakryl brambory a dopékáme ještě asi 20 minut.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

 

sekana_pecene_po_stredomorsku.jpg