Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ptáčci z mletého masa

22. 2. 2016

 

 

1 kg mletého masa

4 vejce

sůl, pepř, mletá paprika, mletý kmín

česnek

ovesné vločky

hořčice

anglická slanina

párek

kyselé okurky

mrkev

strouhanka

 

Maso smícháme s vejci, okořeníme a zahustíme ovesnými vločkami. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama placky, každou potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, proužek mrkve, okurku a párek. Zabalíme do tvaru šišky a obalíme ve strouhánce. Podle receptu se mají ze všech stran pomalu opéct na oleji. My je pekli necelou hodinu v troubě. Podáváme s bramborovou kaší.

Z tohoto množství jsem udělala 12 šišek.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

ptacci_mleteho_masa1.jpg  ptacci_mleteho_masa2.jpg