Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní masová směs zapečená v listovém těstě

28. 5. 2014

 

450 g mletého masa

1 lžíce mleté uzené papriky

1 lžíce kečupu (může být ostrý)

1 čerstvá chilli paprička (kdo peče i pro děti - kapie)

4 jarní cibulky

kůra a šťáva z jedné limetky

400 g konzerva fazolí

sůl a pepř

400 g listového těsta

vejce na potření

sušené oregano

 

V míse smícháme maso, uzenou papriku, kečup, nakrájené cibulky, limetkovou kůru i šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme slité a propláchnuté fazole. Listové těsto rozválíme na tenký obdélník, podélně doprostřed plátu položíme náplň v podobě asi 10 cm širokého válce. Okraje těsta nakrájíme nožem na proužky - začneme asi 1 cm od náplně a pokračujeme ke krajům. Volné proužky překládáme přes sebe, na koncích těsto zavineme. Roládu přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme oreganem a pečeme asi 40 minut při 180 °C

 

Zdroj: Apetit 4/2014

 

pikantni_masova_smes.jpg