Pikantní masová směs zapečená v listovém těstě
450 g mletého masa
1 lžíce mleté uzené papriky
1 lžíce kečupu (může být ostrý)
1 čerstvá chilli paprička (kdo peče i pro děti - kapie)
4 jarní cibulky
kůra a šťáva z jedné limetky
400 g konzerva fazolí
sůl a pepř
400 g listového těsta
vejce na potření
sušené oregano
V míse smícháme maso, uzenou papriku, kečup, nakrájené cibulky, limetkovou kůru i šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme slité a propláchnuté fazole. Listové těsto rozválíme na tenký obdélník, podélně doprostřed plátu položíme náplň v podobě asi 10 cm širokého válce. Okraje těsta nakrájíme nožem na proužky - začneme asi 1 cm od náplně a pokračujeme ke krajům. Volné proužky překládáme přes sebe, na koncích těsto zavineme. Roládu přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme oreganem a pečeme asi 40 minut při 180 °C
Zdroj: Apetit 4/2014