Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italská sekaná

19. 2. 2016

 

500 g mletého masa (mix hovězí, vepřový)

150 g gothajského salámu

50 g tvrdého sýra

2 vařené brambory

2 vejce

250 g cibule

250 g mrkve

1 malý celer

100 ml bílého vína

3 rajčata (spařená, oloupaná, nebo rajčata v plechovce)

sůl, vegeta

 

Salám, sýr a brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s masem, vejcem a vegetou. Vypracujeme šišku sekané a vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem nebo víkem a pečeme zprudka asi 20 minut. Mezitím očistíme a na kostičky nakrájíme zeleninu kromě rajčat. Po uplynutí 20 minut přidáme k masu, zalijeme vínem a opět přiklopíme. Společně pečeme asi 40 minut. Přidáme rajčata a pečeme ještě 15 minut odkryté. Podáváme s bramborovou kaší.

 

italska_sekana.jpg