Italská sekaná
500 g mletého masa (mix hovězí, vepřový)
150 g gothajského salámu
50 g tvrdého sýra
2 vařené brambory
2 vejce
250 g cibule
250 g mrkve
1 malý celer
100 ml bílého vína
3 rajčata (spařená, oloupaná, nebo rajčata v plechovce)
sůl, vegeta
Salám, sýr a brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s masem, vejcem a vegetou. Vypracujeme šišku sekané a vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem nebo víkem a pečeme zprudka asi 20 minut. Mezitím očistíme a na kostičky nakrájíme zeleninu kromě rajčat. Po uplynutí 20 minut přidáme k masu, zalijeme vínem a opět přiklopíme. Společně pečeme asi 40 minut. Přidáme rajčata a pečeme ještě 15 minut odkryté. Podáváme s bramborovou kaší.