Jdi na obsah Jdi na menu
 


Egyptské brambory

3. 9. 2010

 

1 kg brambor

500 g mletého masa

2 lžičky oleje

200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak (případně kečup)

2 velké cibule

sůl, pepř

 

Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a navrstvíme do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem. Pečeme hodinu přikryté při 200°C a pak půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

egyptske_brambory.jpg