Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chilli con carne

4. 12. 2009

 

1 lžíce oleje

1 cibule

1 čerstvá červená paprika

2 stroužky česneku

1 lžíce chilli (pokud budou pojídat děti, tak s chilli šetříme)

1 lžíce sladké papriky

1 lžíci drceného kmínu

1/2 kg mletého masa (lépe hovězího)

1 kostka bujonu

400 g konzervovaných rajčat

1/2 lžíce majoránky

2 čtverečky hořké čokolády nebo 1 lžíce cukru

2 lžičky protlaku

400 g červených fazolí ve slaném nálevu

sůl, pepř

zakysaná smetana

 

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom přisypeme nakrájený česnek, na kostičky papriku, chilli, sladkou papriku a kmín. Osmahneme asi pět minut a přihodíme maso a opékáme do hněda. Přilijeme bujón rozpuštěný v 300 ml horké vody, rajčata, ochutíme majoránkou, čokoládou, solí a pepřem. Přivedeme k varu, přiklopíme, ztlumíme na minimum a 20 minut podusíme. Případně přidáme trochu vody, pokud je směs moc hustá. Nakonec přidáme scezené fazole a ještě deset minut povaříme. Dokořeníme. Na talíři podáváme s kopečkem zakysané smetany a čerstvou bagetou.

 

Zdroj: Apetit 11/05

 

chilli_con_carne.jpg