Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená čočka

18. 2. 2016

 

300 g čočky

slepičí bujón

500 g měkkého salámu

2 cibule

3 stroužky česneku

olej

sůl, koření (grilovaní koření, koření na rožnění, koření na hranolky, provensálské koření…)

tvrdý sýr

zakysaná smetana

mrkev, petržel

 

Čočku namočíme přes noc a uvaříme s bujónem. Brambory a zeleninu na jemno nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Osmažíme na oleji cibuli, česnek, salám a koření a smícháme s bramborami a čočkou a vmícháme zakysanou smetanu. Vsypeme do vymazaného pekáčku a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě asi půl hodiny. Podáváme s chlebem a okurkou.

 

 

zap_cocka.jpg