Klobásky s fazolemi
1 lžíce oleje
300 g klobásy
1 cibule
3 mrkve
4 celerové řapíky (případně celerová nať na provonění)
2 plechovky fazolí v plechovce po 400 g
400 ml zeleninového vývaru
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky kremžské hořčice
1 zakysaná smetana
sůl, pepř
Na oleji osmažíme cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka i celerové řapíky. Přidáme propláchnuté fazole a zalijeme vývarem. , přivedeme k varu a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, dokud nezměkne mrkev. Mezitím na jiné pánvi opečeme nakrájenou klobásu a přidáme k fazolové směsi. Přidáme hořčice a smetanu, dochutíme. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Snadné vaření - mírně upraveno