Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klobásky s fazolemi

18. 2. 2016

 

 

1 lžíce oleje

300 g klobásy

1 cibule

3 mrkve

4 celerové řapíky (případně celerová nať na provonění)

2 plechovky fazolí v plechovce po 400 g

400 ml zeleninového vývaru

2 lžičky dijonské hořčice

2 lžičky kremžské hořčice

1 zakysaná smetana

sůl, pepř

 

Na oleji osmažíme cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka i celerové řapíky. Přidáme propláchnuté fazole a zalijeme vývarem. , přivedeme k varu a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, dokud nezměkne mrkev. Mezitím na jiné pánvi opečeme nakrájenou klobásu a přidáme k fazolové směsi. Přidáme hořčice a smetanu, dochutíme. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: Snadné vaření - mírně upraveno

 

klobasky_fazolemi.jpg